Το Genderhood στο Strong Me

Στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2021 το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Serafio City of Athens φιλοξένησε το κίνημα Strong me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας!

Για πρώτη φορά, 21 φορείς υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ), του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε ένα Φεστιβάλ, που ενημέρωσε, αφύπνισε και κινητοποίησε απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Το Genderhood βρέθηκε εκεί με ένα περίπτερο, όπου παρείχε ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί προς την διεκδίκηση μίας έμφυλης ισότητας.
Σοφία Κωνσταντοπούλου -Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας Genderhood & Λαμπρινή Γεωργίου- Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας & Ενσωμάτωσης Genderhood

Στην ερώτηση “Ποιο έμφυλο στερεότυπο θα πετούσες στα σκουπίδια;” οι παρευρισκόμενες και παρευρισκόμενοι στο φεστιβάλ έσπευσαν να καταγράψουν ένα στερεότυπο που τους έχει λειτουργήσει ως εμπόδιο στη ζωή τους μέχρι τώρα. Εντυπωσιακό ήταν ότι ο κόσμος δυσκολέυτηκε να διαλέξει, δεδομένου ότι “υπάρχουν πολύ περισσότερα από ένα στερεότυπα”, όπως μας είπαν.

Το Strong Me είναι μία πρωτοβουλία της Ασπασίας Θεοφίλου και υλοποιήθηκε με αποκελιστικό χορηγό τη Septona.