Λιγα λογια για εμας

Η πορεια μας στο χρονο

Ξεκινήσαμε με τον τρόπο μας. Με θάρρος και τόλμη και χωρίς οικονομική υποστήριξη για να φέρουμε στην ελληνική πραγματικότητα θέματα που ποτέ δεν ακούσαμε όταν εμείς ήμασταν στα θρανία. Μέχρι τότε κάθε μία από εμάς δραστηριοποιούνταν συλλογικά και φεμινιστικά στη σχολή, στη γειτονιά, στα νησιά και στο εξωτερικό.

Μέχρι η πορεία μας να μας φέρει να σχηματίσουμε έναν οργανισμό που θα είχε όλα όσα ονειρευόμασταν: να εργαζόμαστε για κοινωνική αλλαγή με συνθήκες εργασίας που δηλώνουν από μόνες τους την αλλαγή.

Ο αντικτυπος μας

0

Εργαστήρια/Εκδηλώσεις

0

Πόλεις

0

Επωφελούμενοι/ες

+ 0

Φορείς/Εταιρείες

Η προσεγγιση μας

Η Αποστολή μας

Το Genderhood ενδυναμώνει κοινότητες όλων των ηλικιών ώστε να συνδιαμορφώσουν έναν κόσμο έμφυλης ισότητας.

Το Όραμα μας

Για έναν κόσμο με ελεύθερη έκφραση των φύλων.

Οι αξίες μας

Οι αξίες μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής κουλτούρας στο Gendehdood. Αποτελούν θεμέλιο της δουλειάς μας, των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, καθώς και των σχέσεων που αναπτύσσουμε όχι μόνο μεταξύ μας σε συναδελφικό επίπεδο, αλλά και με τις εξωτερικές συνεργασίες και τις ομάδες-στόχο.

Οι αξιες μας

Δημιουργία

Δημιουργία

Με οδηγό το πάθος, τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την αφοσίωσή μας, παράγουμε ιδέες με σημασία.
Η δημιουργικότητα είναι ενσωματωμένη στην ίδια μας την ύπαρξη

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Δημιουργούμε διαύλους άμεσης και ειλικρινούς επικοινωνίας με την ομάδα μας, τους φορείς που συνεργαζόμαστε και τις ομάδες που ενδυναμώνουμε.
Δίνουμε έμφαση στην ουσιαστική αλληλεπίδραση

Ενδυνάμωση

Ενδυνάμωση

Ενδυναμώνουμε εμάς, τις κοινότητες γύρω μας και αντίστροφα Μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας και προσπαθούμε να κάνουμε τις κοινότητες γύρω μας καλύτερες από εμάς.
Παρέχουμε σεβασμό, υπευθυνότητα και έλεγχο των εργαλείων τους, ώστε κάθε κοινότητα να μπορεί να δημιουργήσει και να εμπνεύσει.

Σεβασμός

Σεβασμός

Πιστεύουμε στη δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράσει το εύρος των δυνατοτήτων του σε πλαίσιο ενσυναίσθησης. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι κανένα άτομο δεν είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο και ότι ο χρόνος όλων είναι εξίσου πολύτιμος.
Προτείνουμε συλλογικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα με στόχο την αλλαγή.

Συνέπεια

Συνέπεια

Την συνέπειά μας καθορίζουν η εμπειρία μας στην υλοποίηση έργων στον χώρο της έμφυλης ισότητας και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ομάδες-στόχους και στους συνεργαζόμενους φορείς. Στόχο μας πάντα έχουμε την ποιότητα και τον αντίκτυπο που φέρνει το τελικό αποτέλεσμα.

Που δουλευουμε

Η ομάδα μας ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και από το 2020 λειτουργεί με δύο βάσεις. Η έδρα μας βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Eκπονούμε δράσεις ισότητας σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ταξιδεύουμε σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων για τη διάδοση μεθόδων συμπερίληψης και καταπολέμησης των έμφυλων στερεοτύπων σε πληθυσμό που το έχει ανάγκη.

Σχολικές τάξεις

Φεστιβάλ για το παιδί

Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Εταιρίες, στα πλαίσια εκδηλώσεων για το ανθρώπινο δυναμικό ή/και τις οικογένειές τους

Ανεξάρτητες πρωτοβουλίες

Ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Social media