Avoid the Bat

Την Τρίτη 26/10 (17:30-19:30) το Genderhood ενώνει τις δυνάμεις του με το STEM Education και το Edify Kids σε μία εκδήλωση για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος για παιδιά 9-12 ετών.

Η δράση Avoid the Bat είναι σχεδιασμένη να παρέχει προχωρημένη γνώση προγραμματισμού σε άτομα που ήδη έχουν εμπειρία στο προγραμματισμό με χρήση Scratch 3.0. Η παρακολούθηση του προγράμματος θα δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με σύνθετες αλγοριθμικές τεχνικές, δομημένο προγραμματισμό και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν με τεχνικές αναγνώρισης και ταξινόμησης εικόνας που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες  διαδικασίες machine learning.

Το εργαστήριο είναι δομημένο βάσει της μεθοδολογίας gamification. Εισηγήτριες του εργαστηρίου είναι εκπαιδεύτριες του STEM Education. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, και η εξάλειψη ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού, με έναν πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.

Το workshop θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

  • Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως 25/10: https://forms.gle/GF7Hm7rtTKpCenrT8
  • Εκπαιδεύτριες: Βίκη Χριστοπούλου, Εκπαιδεύτρια STEM Education και Κωνσταντίνα Αντιμαχιτή, Εκπαιδεύτρια STEM Education

Oι οργανισμοί πίσω από την εκδήλωση:

Η ΑMKE Genderhood από το 2017 προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων. Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της ενεργού μάθησης και των πρακτικών τέχνης. Η αποστολή του Genderhood είναι η ενδυνάμωση κοινοτήτων όλων των ηλικιών ώστε ανεξάρτητα να συνδιαμορφώσουν έναν κόσμο έμφυλης ισότητας. Ο οργανισμός σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια που απευθύνονται σε  παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts) όπως επίσης και καταξιωμένων εκπαιδευτικών που αποτελούν την επιστημονική ομάδα μας.

Το Edify Kids έχει σαν όραμα την αριστεία του παιδιού. Τι εννοούμε όμως με τον όρο “Αριστεία” ; Το παιδί να εξελιχθεί και να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, σε τομείς που να εναρμονίζονται με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του. Με βάση αυτό το όραμα, έχει διαμορφώσει μια σειρά από προγράμματα, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να εξελιχθούν, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Στόχος του Meet and Code είναι να εισαγάγει παιδιά και νέους και νέες ηλικίας 8 έως 24 ετών στον κόσμο της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδειχθεί πόσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι ο προγραμματισμός και πώς μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία ιδεών. Θα μάθουν πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς επηρεάζει η πληροφορική την καθημερινή μας ζωή. Εξερευνώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας, ψηφιακών θεμάτων και δημιουργικού προγραμματισμού, θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται στον σημερινό κόσμο.

Πίσω από το Meet and Code βρίσκονται οι SAP, Haus des Stiftens gGmbH και οι συνεργάτες του δικτύου των χωρών της TechSoup Ευρώπης.


Κράτησε σήμερα μία θέση για την εκδήλωση που σου ταιριάζει!