Ανακαλυψτε περισσοτερα

για την ομαδα μας

Sofia Konstantopoulou Genderhood
Sofia Konstantopoulou Genderhood

Σοφία Κωνσταντοπούλου

Υπεύθυνη Διαχείρισης & Ανάπτυξης

Eίναι επικοινωνιολόγος και εκπαιδεύτρια μη τυπικής εκπαίδευσης. Μετά από σπουδές στην Επικοινωνία, η Σοφία εργάστηκε ως εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας για διάφορους οργανισμούς. Αφού πέρασε αρκετά χρόνια στους τομείς του μάρκετινγκ και της εκπροσώπησης οργανισμών, αποφάσισε να βυθιστεί βαθιά στον τομέα της διαχείρισης έργων. Συμμετέχοντας σε προγράμματα ισότητας και ενδυνάμωσης των φύλων σε Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Αλβανία και  Βραζιλία, δημιούργησε μία σφαιρική εικόνα γύρω από την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε κάθε πτυχή της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Κατά συνέπεια, το επόμενο βήμα ήταν η συμμετοχή της σε ημερίδες ως ομιλήτρια, η οργάνωση συνεδρίων και ο σχεδιασμός βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες. Το πάθος της είναι τα ταξίδια και ο συντονισμός συμμετοχικών διαδικασιών σε ομάδες.

Στοιχεία επικοινωνίας
sofia@genderhood.org
Lamprini Georgiou_Genderhood
Lamprini Georgiou_Genderhood

Λαμπρινή Γεωργίου

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με μετεκπαίδευση στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών. Αφού εργάστηκε για δύο χρόνια στο προσφυγικό πεδίο σε δομές προστασίας ευάλωτων παιδιών και γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία (GBV), το 2019 βρέθηκε σε σχολείο της Ζάμπια να οργανώνει εργαστήρια για παιδιά, έφηβες και έφηβους με σκοπό την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει υπάρξει μέλος φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδων και ενσωματώνει τη διάσταση του φύλου σε όλες τις δράσεις που οργανώνει. Στο Genderhood συνεχίζει την ενεργό συμβολή της για μια κοινωνία ισότητας και ελεύθερης έκφρασης του φύλου.

Στοιχεία επικοινωνίας
lamprini@genderhood.org
Profile Photo of Emmanouela Soldatou
Profile Photo of Emmanouela Soldatou

Εμμανουέλα Σολδάτου​

Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων και Διαχείρισης Έργων​

Η Εμμανουέλα σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σπουδές Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ενδιαφέρεται για την κοινωνικοοικονομική ανάλυση των δυναμικών εξουσίας ιδιαίτερα σε περιθωριοποιημένες ομάδες και τις βέλτιστες πρακτικές για την ενδυνάμωσή τους. Έχει συνεργαστεί με τοπικές, εθνικές και διεθνείς οργανώσεις σε στρατηγικές ανάπτυξης και συγκέντρωσης πόρων, σχεδιασμό και διαχείριση έργων, συνηγορία και δικτύωση. Αντιλαμβανόμενη την ανισότητα των φύλων ως εγγενώς δομική και συστημική, υιοθετεί μια διαθεματική προσέγγιση προσδοκώντας να συμβάλει σε ένα λιγότερο βίαιο κόσμο όπου κάθε ταυτότητα έχει αξία.

Στοιχεία επικοινωνίας
emmanouela@genderhood.org
Margarita Gerouki
Margarita Gerouki

Δρ. Μαργαρίτα Γερούκη

Eπιστημονική συνεργάτιδα

Υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός και Σχολική Σύμβουλος στην Ελλάδα και τη Φινλανδία. Εκτός από παιδαγωγικές σπουδές, έχει ένα δεύτερο Πτυχίο και Μεταπτυχιακό στην Αγωγή Υγείας (Πανεπιστήμιο Jyväskylä), Διδακτορικό στην Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Helsinki) και Μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Πολιτική Θεωρία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη Σεξουαλική Αγωγή, τον Σχολικό Εκφοβισμό και τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων στα πλαίσια της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Έχει δημοσιεύσει μία μονογραφία και επιστημονικά άρθρα ενώ έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε επιστημονικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού σεξουαλικής αγωγής και πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού / bullying. Είναι επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του προγράμματος σεξουαλικής αγωγής, Παίζω με το Φρίξο, το οποίο αναγνωρίστηκε με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία. Στο παρόν εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Jyväskylä, Φινλανδίας.

Στοιχεία επικοινωνίας
www.margaritagerouki.net
Maria Papafilippou Genderhood
Maria Papafilippou Genderhood

Μαρία Παπαφιλίππου

Eπιστημονική συνεργάτιδα

Η Μαρία Παπαφιλίππου είναι η δημιουργός της Attachment Parenting Hellas, ενός δικτύου επαγγελματιών για την φροντίδα και υποστήριξη παιδιών και γονέων βάσει των αρχών και πρακτικών του Attachment Parenting. Το υπόβαθρο της περιλαμβάνει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Ψυχική Υγεία στο King’s College London- Institute of Psychiatry, πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και πτυχίο Ψυχολογίας (Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος). Έχει ειδικευθεί στην Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεία (τετραετές πρόγραμμα, Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων) και στην Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία (Ελληνική Ένωση Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής). Επιπλέον έχει εξειδικευθεί στην Παιδοψυχολογία- Παιδοψυχιατρική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στη Θετική Διαπαιδαγώγηση και Attached at the Heart Parent Educator. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο «Δεσμοί Καρδιάς» των ιδρυτριών της Attachment Parenting International, Lysa Parker και Barbara Nicholson, καθώς και όλο το εκπαιδευτικό υλικό της εκπαίδευσης «Attached at the Heart Parent Educator Training». Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά, συμβουλευτικά με γονείς και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και ζευγάρια. Επίσης εργάζεται ως επιμορφώτρια-εκπαιδεύτρια ενηλίκων συντονίζοντας βιωματικά-εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στο ΑΡ και τη Θετική Διαπαιδαγώγηση και άλλα θέματα που αφορούν και απευθύνονται σε γονείς και επαγγελματίες. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες/ συνέδρια/δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιατρική Σχολή Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Procter&Gamble).

Στοιχεία επικοινωνίας
info@aphellas.gr
Sofia Chalkidou Genderhood
Sofia Chalkidou Genderhood

Σοφία Χαλκίδου

Μέλος Δ.Σ.

Οι σπουδές είχαν ως επίκεντρο την έρευνα σε θέματα ψυχογλωσσολογίας και παιδαγωγικής. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, από νωρίς έγινε πολίτης του κόσμου εξερευνώντας περιβάλλοντα μη τυπικής εκπαίδευσης σε Ισπανία, Λατινική Αμερική και Ινδία. Στο Genderhood μεταφέρει την εμπειρία της από ένα ευρύ φάσμα πολιτισμικών περιβαλλόντων και εισάγει μία διαθεματική προσέγγιση για την ισοτιμία μεταξύ των φύλων.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org
Marina Konstantopoulou Genderhood
Marina Konstantopoulou Genderhood

Μαρίνα Κωνσταντοπούλου

Mέλος Δ.Σ.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα και είναι καθηγήτρια αγγλικών. Μέσα από πολυάριθμα σεμινάρια περί συμπεριληπτικής διδασκαλίας και εξατομικευμένης εκπαίδευσης για την ενεργό πολιτειότητα των παιδιών προέκυψε η ανάγκη της για δραστηριοποίηση στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πλέον, αριθμώντας πάνω από μία δεκαετία ως εκπαιδευτικός, η Μαρίνα εστιάζει τις προσπάθειές της σε μία μαθητοκεντρική προσέγγιση διδασκαλίας. Η εμπειρία της στο χώρο της εκπαίδευσης μεταφέρει στο Genderhood αποτελεσματικές και δοκιμασμένες μεθόδους βιωματικής μάθησης. Παράλληλα, η ίδια λειτουργεί ως πολλαπλασιάστρια των αξιών της ισότητας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα και μεσολαβεί στα δίκτυα των εκπαιδευτικών με παρεμβάσεις για την ισότητα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org
Ευθύμης Χατζηθεοδώρου Genderhood
Ευθύμης Χατζηθεοδώρου Genderhood

Eυθύμης Χατζηθεοδώρου

Εθελοντής Εκδηλώσεων

Ο Ευθύμης είναι απόφοιτος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με έμφαση στη δυναμική της κοινότητας και στις διακρίσεις λόγω ταυτότητας. Έχει δραστηριοποιηθεί σε ομάδες που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν κοινότητα μέσω της τέχνης και έχει εργαστεί εθελοντικά σε οργανώσεις που χρησιμοποιούν το θέατρο για να ρίξουν φως στην καταπίεση. Το Genderhood ήταν το μέρος όπου εμπλούτισε την άποψή του για τα ζητήματα που βασίζονται στο φύλο και ήρθε σε επαφή με τη μη τυπική εκπαίδευση ως μέσο για να εργαστεί για ένα μέλλον ίσων ευκαιριών μεταξύ των φύλων. Ο Ευθύμης παραδέχεται ότι εμπνέεται από την προσέγγιση της GH και θέλει να συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο της καθώς προσπαθεί να εκπαιδευτεί και να αποκτήσει δεξιότητες για την οικοδόμηση ασφαλέστερων και πιο ισότιμων κοινοτήτων.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org
Μαρία Μουτεβελή Genderhood
Μαρία Μουτεβελή Genderhood

Μαρία Μουτεβελή

Εθελόντρια, Τμήμα Επικοινωνίας

Η Μαρία είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ με κατάρτιση στις κοινωνικές δεξιότητες, την ένταξη και την ολιστική συμπεριφορική σεξουαλική εκπαίδευση. Έχει εργαστεί εθελοντικά σε συλλογικότητες για θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών, δικαιωμάτων LGBTQ+ και ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS. Έχει επίσης διαμορφώσει μια βιωματική και διαδραστική προσέγγιση στην εκπαίδευση μέσω της συμμετοχής της σε προγράμματα Erasmus+. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται και αναζητά τον εαυτό της μεταξύ των πεδίων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης. Επέλεξε να εργαστεί εθελοντικά στο Genderhood επειδή φιλοδοξεί να γίνει αυτή η παρηγορητική φεμινιστική φιγούρα που χρειαζόταν να ενδυναμώσει όταν ήταν η ίδια παιδί, για κάθε παιδί.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org

Θεσεις εθελοντισμου
Οι ομάδες εργασίας θα διαμορφωθούν ανάλογα τόσο με τις ανάγκες κάθε έργου ανά χρονική περίοδο, όσο και με τα πεδία ενδιαφέροντος κάθε ατόμου. Επομένως θα πάρεις νέα μας στον ανάλογο χρόνο.