fbpx

Ανακαλυψτε περισσοτερα

για την ομαδα μας...

Sofia Konstantopoulou Genderhood
Sofia Konstantopoulou Genderhood

Σοφία Κωνσταντοπούλου

Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας

Eίναι επικοινωνιολόγος και εκπαιδεύτρια μη τυπικής εκπαίδευσης. Μετά από σπουδές στην Επικοινωνία, η Σόφια εδραιώθηκε ως εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας για διάφορους οργανισμούς. Αφού πέρασε αρκετά χρόνια στους τομείς των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ, αποφάσισε να βυθιστεί βαθιά στον τομέα της διαχείρισης έργων. Συμμετέχοντας σε προγράμματα ισότητας και ενδυνάμωσης των φύλων σε Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Αλβανία και  Βραζιλία, δημιούργησε μία σφαιρική εικόνα γύρω από την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε κάθε πτυχή της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Κατά συνέπεια, το επόμενο βήμα ήταν η συμμετοχή της σε ημερίδες ως ομιλήτρια, η οργάνωση συνεδρίων και ο σχεδιασμός βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες. Το πάθος της είναι ο συντονισμός συμμετοχικών διαδικασιών σε ομάδες και τα ταξίδια.

Στοιχεία επικοινωνίας
sofia@genderhood.org
Lamprini Georgiou_Genderhood
Lamprini Georgiou_Genderhood

Λαμπρινή Γεωργίου

Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας & Ενσωμάτωσης

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με μετεκπαίδευση στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών. Αφού εργάστηκε για δύο χρόνια στο προσφυγικό πεδίο σε δομές προστασίας ευάλωτων παιδιών και γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία (GBV), το 2019 βρέθηκε σε σχολείο της Ζάμπια να οργανώνει εργαστήρια για παιδιά και εφήβους/ες με σκοπό την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει υπάρξει μέλος φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδων και ενσωματώνει τη διάσταση του φύλου σε όλες τις δράσεις που οργανώνει. Στο Genderhood συνεχίζει την ενεργό συμβολή της για μια κοινωνία ισότητας και ελεύθερης έκφρασης του φύλου.

Στοιχεία επικοινωνίας
lamprini@genderhood.org
Ioanna Nikolaidou Genderhood
Ioanna Nikolaidou Genderhood

Iωάννα Νικολαΐδου

Εκπαιδεύτρια Προσχολικής Ηλικίας

Η Ιωάννα σπούδασε Επιστήμες Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ.  Στον πυρήνα της επαγγελματικής της ζωής βρίσκεται το παιδί. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, στη δημιουργική απασχόληση  και ψυχαγωγία παιδιών προσχολικής και πρώτης παιδικής ηλικίας. Έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς, όπως παιδικές κατασκηνώσεις, εταιρίες διοργάνωσης παιδικών δραστηριοτήτων και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ευαισθητοποιημένη πάνω σε θέματα ισότητας των φύλων και αναγνώρισης της διαφορετικότητας στην παιδική ηλικία, συμμετείχε ενεργά σε σχετικά παιδαγωγικά συνέδρια και ημερίδες, ώσπου να γνωρίσει το Genderhood. Από εκείνη την στιγμή και μετά συνδυάζει το παιχνίδι με την εκπαιδευτική διαδικασία για την καταπολέμηση των στερεοτύπων.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org
Sofia Chalkidou Genderhood
Sofia Chalkidou Genderhood

Σοφία Χαλκίδου

Μέλος Δ.Σ.

Οι σπουδές είχαν ως επίκεντρο την έρευνα σε θέματα ψυχογλωσσολογίας και παιδαγωγικής. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, από νωρίς έγινε πολίτης του κόσμου εξερευνώντας περιβάλλοντα μη τυπικής εκπαίδευσης σε Ισπανία, Λατινική Αμερική και Ινδία. Στο Genderhood μεταφέρει την εμπειρία της από ένα ευρύ φάσμα πολιτισμικών περιβαλλόντων και εισάγει μία διαθεματική προσέγγιση για την ισοτιμία μεταξύ των φύλων.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org
Marina Konstantopoulou Genderhood
Marina Konstantopoulou Genderhood

Μαρίνα Κωνσταντοπούλου

Mέλος Δ.Σ.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα και είναι καθηγήτρια αγγλικών. Μέσα από πολυάριθμα σεμινάρια περί συμπεριληπτικής διδασκαλίας και εξατομικευμένης εκπαίδευσης για την ενεργό πολιτειότητα των παιδιών προέκυψε η ανάγκη της για δραστηριοποίηση στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πλέον, αριθμώντας πάνω από μία δεκαετία ως εκπαιδευτικός, η Μαρίνα εστιάζει τις προσπάθειές της σε μία μαθητοκεντρική προσέγγιση διδασκαλίας. Η εμπειρία της στο χώρο της εκπαίδευσης μεταφέρει στο Genderhood αποτελεσματικές και δοκιμασμένες μεθόδους βιωματικής μάθησης. Παράλληλα, η ίδια λειτουργεί ως πολλαπλασιάστρια των αξιών της ισότητας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα και μεσολαβεί στα δίκτυα των εκπαιδευτικών με παρεμβάσεις για την ισότητα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στοιχεία επικοινωνίας
info@genderhood.org

Θεσεις εθελοντισμου
Οι ομάδες εργασίας θα διαμορφωθούν ανάλογα τόσο με τις ανάγκες κάθε έργου ανά χρονική περίοδο, όσο και με τα πεδία ενδιαφέροντος κάθε ατόμου. Επομένως θα πάρεις νέα μας στον ανάλογο χρόνο.