Η Λαμπρινή Γεωργίου έρχεται στο Genderhood μέσω του Δεσμού για τους Νέους 2021

To Genderhood καλωσορίζει την Λαμπρινή Γεωργίου ως Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας και Ενσωμάτωσης. Μέσα από το πρόγραμμα Δεσμός για τους Νέους 2021, η Λαμπρινή θα αναλάβει το σχεδιασμό του Συναι/no, ενός καινοτόμου εργαλείου για την εκπαίδευση παιδιών και γονέων στα δικαιώματα των παιδιών, την ισότητα και την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για ένα κουτί για την κουλτούρα της συναίνεσης.

Σημείο αναφοράς είναι ένα εκπαιδευτικό κουτί (Genderbox), το οποίο εισάγει την κοινωνία στην κουλτούρα της συναίνεσης. Το Genderbox θα ταξιδεύει και ως εκ τούτου θα φτάσει σε τοποθεσίες πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων προκειμένου να ευαισθητοποιήσει πληθυσμό που μεγαλώνει με μειωμένα ερεθίσματα ως προς την ισότητα των φύλων.

Η έναρξη της συνεργασίας της Λαμπρινής με το Genderhood συνέπεσε χρονικά με το κίνημα #metoo και τις αμέτρητες καταγγελίες αθλητριών, ηθοποιών και άλλων επαγγελματιών.

Συνεπώς, η ίδια δηλώνει: “Η έκρηξη αυτή ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, καθώς το Συναι/no, που καλούμαι να υλοποιήσω μέσα από το πρόγραμμα ΔΕΣΜΟΣ για τους Νέους 2021, αφορά ακριβώς την εκπαίδευση στην κουλτούρα συναίνεσης.”

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Δεσμός για τους Νέους 2021 εδώ και για το Συναι/no και το όραμα της ίδιας της Λαμπρινής εδώ.