Συναι/no: Οδηγός για Γονείς

Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών το Genderhood δημοσίευσε το Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά,  έναν ψηφιακό οδηγό ως δράση για την προστασία των παιδιών μέσα από το πρίσμα της συναίνεσης.

Γιατί Συναι/no;

To Συναι/no προέκυψε μετά από πολύωρο brainstorming προκειμένου να βρεθεί ένας τίτλος που να περιγράφει τις πολυδιάστατες εκφάνσεις της συναίνεσης. Παρόλο που υπάρχουν διαφοερετικοί τρόποι να εκδηλώσει ένα άτομο τη συναίνεσή του, σίγουρα ένας τρόπος είναι είναι ένα ενθουσιώδες ΝΑΙ!
Το no αποτελεί λογοπαίγνιο του ελληνικού συναινώ και κρύβει μέσα του ένα εκκωφαντικό όχι σε κάθε παραβατική συμπεριφορά που δεν δίνει συναίνεση.

Στο Συναι/no: Οδηγός για γονείς παρουσιάζεται η συναίνεση ως μία δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων. Εξασκώντας την καθημερινά δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα.

Ο οδηγός καλύπτει ερωτήματα σχετικά με (α) την σημαντικότητα της σωματικής αυτονομίας και των προεκτάσεών της στη συζήτηση για τη συναίνεση και (β) τις τεχνικές πρόληψης κακοποίησης στα παιδιά. Απαντά συνολικά στην ανάγκη σκιαγράφησης των διάφορων πτυχών της συναίνεσης ως εργαλείο για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Έρευνα & Συγγραφή: Λαµπρινή Γεωργίου, Υπεύθυνη Έµφυλης Ισότητας & Ενσωµάτωσης Genderhood
Επιστηµονική Επιµέλεια: Μαργαρίτα Γερούκη PhD, εκπαιδευτικός, π. Σχολική Σύµβουλος, συγγραφέας, µεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστήµιο Jyväskylä
Μαρία Παπαφιλίππου, MSc, Σύµβουλος Ψυχικής Υγείας/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Attachment Parenting Hellas
Συντονισµός Έργου: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη ∆ιαχείρισης & Επικοινωνίας Genderhood
Τυπογραφική ∆ιόρθωση: Γιάννης Καπερναράκος
Γραφιστικός Σχεδιασµός: HUT design studio
Παραγωγή: Genderhood


Μία εικόνα
από τον οδηγό: