Build

Έναρξη προγράμματος “Χάρτης Ισότητας”

Καλωσορίσατε στο Πρόγραμμα "Χάρτης Ισότητας"

Η InterΜediaKT και το Genderhood ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το έργο “Χάρτης Ισότητας” συμβάλει στην αναγκαιότητα για κοινωνική αλλαγή σε μία περίοδο που το ζήτημα της έμφυλης ισότητας είναι στο προσκήνιο, ιδιαιτέρως μετά το το ελληνικό #metoo. Η έλλειψη στοχευμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας για την έμφυλη ισότητα, τα αυξημένα περιστατικά γυναικοκτονιών και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ελλάδα και και η κατάταξη της Ελλάδας, στην τελευταία θέση του δείκτη Ισότητας των Φύλων στην Ε.Ε. (EIGE, 2022), αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Επιμόρφωση και ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων του έργου.
  • Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας με εκπαιδευτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθυνόμενο σε εκπαιδευτικούς.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε 560 μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου στη Στερά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, για την κατανόηση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων που προκύπτουν από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.
  • Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι βασικοί μας στόχοι είναι:

  • Η προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενίσχυση του περιορισμού των διακρίσεων.
  • Η δημιουργία ενός κλίματος ενδυνάμωσης και ισότητας για όλους.
  • Η εκπαίδευση των μαθητών, η ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το δικαίωμα της έμφυλης ισότητας

Οι κύριες ομάδες-στόχοι μας είναι:

  • οι μαθητές και οι μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 
  • οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 
  • οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. 
  • ο γενικός πληθυσμός

Είμαστε βέβαιες ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλουμε στην προαγωγή μιας κοινωνίας όπου η ισότητα και η δικαιοσύνη είναι θεμελιώδεις αρχές για όλους, όλες και όλα μας.

Έλα μαζί μας σε αυτό το ταξίδι για μια συμπεριληπτική κοινωνία!

Logos of Bodossakis Foundation, EU commission and NGO support center

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Το έργο Χάρτης ισότητας υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος  BUILD με φορέα υλοποίησης την InterMediaKT και εταίρο το Genderhood.

Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος)».

Φυσικά, συνεχίζουμε πάντα τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα

Κάλεσέ μας στο σχολείο σου!