To Συναι/no Illustradays

Το Συναι/no έγινε ακόμα πιο χρωματιστό για να ταιριάξει με μια αχτίδα φωτός φωτός (beam of light) του φετινού Illustradays. Το illustradays αποτελεί το πρώτο και μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα. Για το 2022, επέστρεψε με ένα μεγαλύτερο, ακόμα πιο συμπεριληπτικό, γεμάτο δημιουργικές συνεργασίες φεστιβάλ. Το φεστιβαλικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς περιλάμβανε τέσσερις βασικές ενότητες, αφιερωμένες σε διαφορετικές εφαρμογές της εικονογράφησης: illustrastories, illustralabs, illustratalks και illustraclub. Το Συναι/no, ήταν ένα από τα illustralabs του φεστιβάλ και υλοποιήθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου ΑΘηνών.

Το Συναι/no έπαιξε με τα ναι και τα όχι. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες εξερεύνησε τη σχέση εκπαιδευτικού παιχνιδιού και εικονογράφησης, προσκαλώντας τα παιδιά να γνωρίσουν έννοιες όπως η συναίνεση και ο προσωπικός χώρος. Έτσι, δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά δοκίμασαν να εκφράσουν σταθερά τα ναι τους, να υποστηρίξουν τα όχι τους και να σέβονται τις αντίστοιχες απαντήσεις των άλλων ανθρώπων. Παιδιά εκπαιδευμένα στη συναίνεση, σταδιακά γίνονται ενδυναμωμένα ενήλικα άτομα που δρουν με σεβασμό στην ελευθερία και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδίασε η Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Genderhood, Λαμπρινή Γεωργίου, η οποία ανέλαβε την εμψύχωση σε συνεργασία με τη Σοφία Κωνσταντοπούλου,  Υπεύθυνη Διαχείρισης & Ανάπτυξης του Genderhood.  Στην εκπαιδευτική παλέτα των βιωματικών παιχνιδιών ήρθε να προσθέσει την καλλιτεχνική της ματιά η εικονογράφος Πέρσα Ζαχαριά, με την οποία εγκαινιάσαμε μία περίοδο δημιουργικότητας και πρωτότυπων εργαστηρίων για την ισότητα.

Mια ματιά από τις αχτίδες φωτός μας

Photos: Myrto Kyritsi & Genderhood

What's your Superpower?

Κάποιες φορές οι υπερδυνάμεις είναι τόσο φυσικές όσο για εμάς το να δρούμε για την έμφυλη ισότητα. Έτσι, στο Illustradays εγκαινιάσαμε το νέο μας slogan που αποτυπώνει το πνεύμα του #gendrhood_power:

 I am Genderhood
What’s your Superpower?

Το σχεδιασμό του illustrated T-shirt ανέλαβε η εικονογράφος missy merida, Έλενα Καρανικολού. Η επιλογή της εν λόγω καλλιτέχνιδος έγινε γιατί θέλουμε να φοράμε πάνω μας λίγη από τη δύναμη που αποτυπώνει στα σκίτσα της, τα οποία έχουν ιδιαίτερη έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση.

Μάθε περισσότερα για το Συναι/no
και τις δράσει του Genderhood για την ισότητα εδώ.

Φωτογραφία με το logo του Συναι/no,
Αν έχετε και μικρότερο παιδί, 
τότε το πρόγραμμα Συναι/no για Γυμνάσιο μπορεί να σας ενδιαφέρει!