Είμαστε

Είμαστε

Έχουμε περάσει από διαφορετικά μέρη.
Είμαστε διαφορετικότητες που συναντιούνται μες στους χάρτες του κόσμου.
Είμαστε ο κόσμος που θέλουμε να πλάσουμε σε έναν χάρτη δίχως όρια,
εκεί που οι συντεταγμένες θα σταματούν κι όσα τέμνονται θα μπορούν και να συγκλίνουν.

 

Είμαστε εμείς που θέλουμε να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε.

Teacher

Sofia Konstantopoulou
Σοφία Κωνσταντοπούλου
Φεμινίστρια σε συνεχή αναζήτηση, ρομαντική ταξιδιώτισσα, λάτρης των μανιταριών και της θάλασσας.

Σπούδασα Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών κι ο δρόμος της ζωής με έφερε να δουλεύω σε προγράμματα νέων σε ΜΚΟ της Μαδρίτης. Εμπνευσμένη από φεμινιστικές κολεκτίβες της Ισπανίας, άρχισα να εμπλέκομαι σε σεμινάρια για παιδιά, νέες/νέους και γυναίκες με θέμα την ισότητα των φύλων. Έχω δραστηριοποιηθεί ενεργά σε projects σε Βραζιλία, Ισπανία, Βαλκάνια και Ελλάδα. Πρόσφατα, συμμετείχα στο πρόγραμμα START- Create Cultural Change στη Γερμανία, όπου γεννήθηκε το Genderhood για να έρθει και να ωριμάσει ως κοινωνικο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα του σήμερα.

Teacher

Nickie Panteliou
Νίκη Παντελιού
Δημιουργική και αεικίνητη παιδαγωγός, λάτρης του θερινού σινεμά, πιστή στον απογευματινό ύπνο και στα μανιτάρια της Σοφίας.

Πτυχιούχος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- (και κυρίως) Ψυχολογίας και με Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, ανάμεσα σε δύο πόλεις και κάμποσες χώρες, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στους χώρους της εκπαίδευσης και της ανθρωπιστικής δράσης. Ευαισθητοποιημένη γύρω από θέματα ετερότητας, έχω εργαστεί σε οργανισμούς με στόχο την ενδυνάμωση πολιτισμικών μειονοτήτων και κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Παράλληλα, διδάσκω την ελληνική ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα σε παιδιά και ενήλικες και σχεδιάζω παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.